Biográfia

A 80’as évek elején az adott év novemberének 29. napján este 8 óra körül Máté Péter a mezőcsáti művelődési ház színpadán a következő bejelentést tette: És most egy óriási nagy tapsot kérek jó barátom Budai Béla lányának, Budai Beatrixnek, aki pár perce megszületett Budapesten.

…hát valahogy így kezdődött minden…

Emlékszem, csak úgy kapdostam a körtárcsázós vezetékes telefont mikor megcsörrent és imádtam, hogy például Csákányi Lászlóval, Kovács Katival, Aradszky Lászlóval, Koós Jánossal, Kovács Apollóniával, Máté Otíliával, Horváth Pistával, Harangozó Terivel vagy éppen Melis Györggyel, ha csak egy „Csókolom” erejéig is, de beszélgethettem. Amikor csak tehettem, a legnagyobb előadóművészeket, zenekarokat, énekeseket, bűvészeket lestem a függöny mögül, hiszen apukám zongorán kísérte különböző műsorokban az ismert előadóművészeket.

16 évnyi klasszikus zongora és énektanulmányaim után sorra megtaláltak a lehetőségek.

Számtalan koncert és operett turnén vettem részt bejárva egész Európát és a varázslatos Ausztráliát. Az első hanghordozó, melyen hivatalosan közreműködtem, pont a 18. születésnapomon jelent meg.

Az elmúlt évek alatt ünnepi és tematikus televíziós műsorokban, nagykoncerteken, színházi előadásokon is közreműködtem.

Hét éven át a Márványmenyasszony magánénekeseként daloltam estéről estére, majd a 2007-ben a Nefelejcs Nótashow magyarnóta tehetségkutató televíziós műsor I. helyezettje lettem, igen illusztris zsűri döntése alapján. A zsűri tagjai voltak többek között: Lengyelffy Miklós, Madarász Katalin, Tarnai Kiss László, Kállai Bori, Berkes János. 2007 szilveszterén a Duna TV élő egész estés, hajnalig tartó műsorában először énekeltem a Kossuth- és Prima Primissima-díjas prímás ifj. Sánta Ferenc és zenekarának kíséretében.

2010-től a Muzsika Tv és a Nóta TV csatornáit erősítettem, ahol a magyarnóta műsorok felelős szerkesztőjeként és műsorvezetőként dolgoztam. A Dankó Rádió felkérésére 20 vadonatúj felvételt énekeltem fel a Magyar Rádió 22-es stúdiójában, melyre életem egyik legnagyobb elismeréseként tekintek. 2013-ban a Magyarnóta olimpia legjobb női énekese lettem és a számtalan önálló teltházas vidéki és határon túli koncertjeim mellett Budapesten a BM Dunapalotában került megrendezésre: …mint valaha rég.. című lemezbemutató koncertem.

Óriási megtiszteltetés volt 2008-ban a Szent István Bazilikában a Puskás Ferenc emlékkoncerten fellépni, ahol többek között Ákom Lajos szerzeményét az Adj, Uram Isten! című dalt énekeltem el, melyből videoklip is készült. Ez a dal a védjegyemmé vált, hiszen minden fellépésen kérik tőlem.

2017 márciusában csörrent meg a telefon, amikor is felkért a Dankó Rádió vezetősége, hogy erősítsem az MTVA csapatát. Azóta töretlen lelkesedéssel, hittel és alázattal készítem napról napra rádióműsoraimat. Minden szombaton és vasárnap a Dankó Extra és 2019 márciusa óta a legendás Jó ebédhez szól a nóta című műsort készítem, valamint 2018 szeptembere óta, a Kossuth Rádióban több évtized után az én szerkesztésemben és műsorvezetésemben tért vissza a Jó ebédhez szól a nóta című műsor. Az ízes magyarnóta mellé jól illik egy ízletes finom bor, így 2019 szeptemberében a Gróf Vécsey Károly Borlovagrend tiszteletbeli tagja lettem….